Mijn
verhaal

Ik lever niet alleen waarde tijdens de samenwerking, maar ook waarde en kennis voor de toekomst.

Hoe het begon...

Voor mij begon de interesse in verkopen al toen ik mijn opleiding “MBO Niveau 4 Ondernemer/Manager” koos. Toen ik deze na 4 jaar had afgerond, ging ik mij oriënteren op een HBO opleiding. Hier is het helaas nooit van gekomen, waarom? Ik werd ziek.

In 2007 kreeg ik last van mijn knie en werd er een chondroblastair osteosarcoom geconstateerd. Ik kreeg 19 chemo’s en in mijn rechterbeen een titanium knie prothese, en dus zat ik in de situatie om even geen opleiding te kunnen volgen. Mede hierdoor heb ik op 20-jarige leeftijd besloten het in de praktijk te gaan leren en geld niet het belangrijkste is!

"Zoals verwacht loopt alles anders"

Leren in de praktijk

Dan maar in de praktijk...

Ik kon gelukkig tijdens mijn ziekte-periode mijn baan behouden bij Raven Hengelsport. Op mijn ziekte-bed nog ben ik bezig geweest met het aanpassen van Meta Data, foto’s vrijwerken en schrijven van website teksten, want werken in de winkel kon ik niet maar werken aan de webshop wel.

Ik heb dan ook vol plezier tot 2013 bij Raven Hengelsport gewerkt, zowel in de winkel als aan de webshop. In 2013 kreeg ik de kans om te stoppen als assistent-bedrijfsleider en te starten als accountmanager Midden-/Noord-Nederland voor Koltec(Schrikdraad en afrastering).

Hier leerde ik al snel mijn eigen planningen op te stellen, ondernemers oprecht te helpen en kreeg ik al vaak de struggles van ondernemers mee. Ondanks de leuke tijd, mistte ik de passie met het product en solliciteerde dus opnieuw in 2018 bij Raven Hengelsport. 

Dit keer niet in de winkel, dit keer kreeg ik een carte-blanche op de marketing afdeling.

Van offline naar online...

Ik kreeg in 2018 de kans om na enkele gesprekken met collega’s te starten in de functie van “Content marketeer”. Teksten schrijven gaat me makkelijk af en de creatieve insteek vinden lukt vaak ook wel. De eye-opener kwam voor mij tijdens de webwinkelvakdagen in Utrecht. Eén van de sprekers gaf een presentatie en zei “Alles is content”. Die zin bleef hangen en daar heb ik sindsdien het nog vaak over gehad. 

Want inderdaad “alles is content”, het is alleen aan jou om het goed en relevant toe te passen.

Tijdens mijn tijd bij Raven Hengelsport leerde ik al snel werken in verschillende CMS’en van EC-Manager, WordPress tot GardenConnect. Ieder systeem zijn voor- en nadelen zullen we maar zeggen…

Tussentijds groeide ik door van content marketeer, naar social marketeer, naar e-mailmarketeer, webshop manager tot aan E-commerce Manager.

"Alles is content!"

Wanneer ik werk - Thuiskantoor - IB-Visie

Van generalist naar specialist

E-commerce Manager en de eerdere functies waren fantastisch en heb ik veel in geleerd, ik merkte alleen steeds meer de wens om met SEO bezig te zijn.

Iedere andere vraag over E-commerce aspecten leidde mij af van waar ik eigenlijk mee bezig wou zijn, SEO. Hier moest ik wat mee!

In juni 2022 nam ik contact op met SEO Bureau Onder op aanraden van collega’s en oud-collega’s en sprak met Martijn. Nu wist ik het zeker, die “100% focus op SEO” van Bureau Onder sprak mij heel erg aan! Niet wetend op dat moment hoe vergaand de wereld van SEO eigenlijk is. 

Ik gaf aan veel met content gedaan te hebben en dus met name me wou focussen op technische SEO. Toen ik hierover sprak met collega’s adviseerden ze me; “Als je technische SEO echt wil leren, dan moet je een eigen website beginnen”

Een eigen website...

Goeie tip, wel! Of ik mijn collega’s echt dankbaar moet zijn. Mijn vrouw was het in eerste instantie even niet. 

Was ik eerst altijd al 60 uur per week van huis, ging ik eindelijk dichter bij huis werken waardoor ik meer thuis was. Zat ik alleen maar achter die “stomme” laptop. Na wat uitleg en goede afstemming hierover werd de ergernis al snel minder en zag zij ook wat het opleverde…

Een half jaar lang vertelde ik niemand, behalve collega’s en mijn vrouw, over dit project. Toen Sportvisbrigade.nl goed genoeg was om te delen, deelde ik het met iedereen dat ik achter die website zat en kwamen ook gelijk de meningen om de hoek. 

Sommige meningen kon ik wat mee, anderen verschilde met mijn mening. Ik vond het vooral fijn dat ik dit in de opbouw fase niet gehoord had, anders was de website nooit “live” komen te staan. 

Inmiddels heb ik 5 eigen websites draaien en ben ik een stuk wijzer geworden in technische SEO. Mijn tip aan alle “eigen bouwers”, begin te bouwen en zet de website gewoon op Do-index. Des te eerder in de zoekresultaten, des te beter! De optimalisatie is een fase 2!

Wanneer ik werk - IB-Visie

Het ontstaan van IB-Visie

Nadat mijn eigen websites succesvoller werden wilde ik dit wel goed vastleggen. Ik houdt niet van verrassingen, en al helemaal niet als ze van de belastingdienst zijn!

Zo sterk als ik ben over het vermarkten of online zichtbaar maken van producten en diensten, zo zwak als ik ben in administratie, boekhouding en aangiftes. Hier wilde ik dan ook meer informatie over hebben, Al zoekende kwam ik op “Startersloket Raalte” tegen en schreef me in voor deze avonden (aanrader voor starters)!

Hier sprak ik met andere mensen die voornemend zijn/waren om te starten met een eigen bedrijf en met mensen van ZPraalte. Ik kreeg gelukkig de antwoorden die ik wilde hebben over mijn administratieve vraagtekens, maar bovenal kwam ik tot inzicht dat ik niet “mijn websites” vast moest leggen bij de KVK. Ik hoorde andere ondernemers praten over de “online start” van hun bedrijf en hoorde dat ik juist daar van meerwaarde kon zijn! Ik werd al misselijk bij het idee dat zij eventueel in handen zouden vallen van veelste dure marketing bureaus die in dit stadium nog niet voor ze op zouden leveren.

Ik besloot “IB-Visie” vast te leggen bij de KVK, onder deze naam en KVK-nummer mag ik inkomsten uit online activiteiten en internet-dienstverlening vast leggen. Ik kan nu doen wat ik leuk vind, SEO, en startende ondernemers oprecht helpen aan online zichtbaarheid voor een betaalbaar budget.

Reviews IB-Visie

Google review logo

Wij zijn zeer content met de werkzaamheden die Ivo voor ons doet. Hij optimaliseert onze website (Salland Makelaardij), waardoor we beter vindbaar zijn op Google. Dit laat Ivo zien d.m.v. statistieken. Hij heeft goede ideeën en gaat voor resultaat! Dit laat hij niet los totdat hij het maximale eruit heeft gehaald. Wij zijn er zeer blij mee!

Chris Schrijver
Salland Makelaardij

Google review logo

Ivo heeft Partyletter uitermate goed geholpen ons beter vindbaar te maken op Google. Professioneel en zeer klantgericht. Goede en snelle communicatie in duidelijke taal. Hier een zeer tevreden klant!

Maikel van der Vechte
Partyletter

Google review logo

Mijn webshop staat na 1,5 maand al met bijna al mijn producten minamaal in de top 5 zoekresultaten waarvan een groot deel op de 1e plaats. Geweldig! 5 sterren dik verdiend met alles wat IB-Visie heeft geleverd en ook met het geduld en de duidelijke uitleg in "Jip en Janneke" taal.

Danny Bruins
Hobbykaas

Wanneer
spreken we af?

Chat openen
Hi 👋
Gaan we koffie drinken?